Välkomna på en oförglömlig resa till franska Dordogne 11-18.4.2026
Dordogne är en flod, men också en region, som inte är särskilt känd, främst på grund av att dess vackra byar länge endast kunde nås genom att korsa bergen. Den cirka 20 år gamla motorvägen mellan Toulouse och Paris har dock förbättrat situationen, och nu är det lättare att ta sig till dessa platser.
Dordogne är särskilt känd för sin fantastiska mat- och vinkultur. Lokala delikatesser inkluderar gåslever, tryffel (på hösten), opastöriserad getost, körsbär, oliver, vin och nötter. Under resan kommer vi att besöka en kunglig, dansk vingård nära Cahors, en finsk vingård, ett plommonvinsbränneri, en getfarm och en tryffelbutik. Dordogne är alltså den perfekta destinationen för dem som är intresserade av mat och vin. Helsingfors-företaget DeliDeli importerar sina delikatesser just härifrån! Särskilt kommer den delikata getosten att överraska er. Den har ingenting att göra med den vi får köpa här i Finland.
Andra saker som kännetecknar Dordogne är pilgrimslederna som korsar regionen. I den lilla staden Rocamadour, som är byggd rakt in i en klippa, bor endast 600 invånare, men den besöks av en miljon pilgrimer varje år - de flesta på väg till Santiago de Compostela. Tempelriddarna hade flera slott i dessa trakter, och området är rikt på förhistoriska grottor, såsom den berömda Lascaux och Europas största grottsystem Padirac som vi kommer att besöka.
Nedan finns länkarna till programmet med anmälningsinstruktioner och prisuppgifter samt anmälningsblanketten.
Kontakta Leena Sjöblom, e-post leena.m.sjoblom@gmail.com, tel. 040 572 2469 om ni har några frågor.